Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ!

Συν γυνεξί και τέκνοις Απαιτούν απο τους στρατιωτικούς να στηθούν απέναντι απο την εξέδρα τους για να τους προστατέψουν απο τους θυμωμένους πολίτες στην παρέλααση της 25ης Μαρτίου .
 Η διακυβέρνησης Παπαδήμου, το ασκέρι των μνημονιακών υπουργών που σέρνει πίσω του αλλά και αξιωματούχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συντηρούν την αστυνομοκρατία στις τάξεις των εθνοπατέρων και προσπαθούν όπως όπως να τους προστατεύσουν από την διογκούμενη λαϊκή οργή. Τρανή απόδειξη το κατ’ επείγον έγγραφο του ΓΕΣ που δημοσιεύει η «δημοκρατία» το οποίο προκαλεί θυμηδία αλλά και αισθήματα ντροπής για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται μηχανισμοί του δημοφιλούς εθνικού στρατεύματος για να θωρακιστεί το παραπαίον πολιτικό σύστημα.
Σύμφωνα με κατεπείγουσα διαταγή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού(ΑΣΔΥΣ) αποκαλύπτεται ότι δύο μήνες πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, σχεδιάζεται προστατευτική ανθρώπινη ασπίδα 800 αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων με τις οικογένειές τους που θα σταθούν απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ώστε οι πολιτικάντηδες της εξέδρας να γλυτώσουν από έναν ακόμα ταπεινωτικό εξευτελισμό από την
μήνη του λαού.
πηγη:http://olympia.gr.

Με πέτρες και γιαούρτια επιτέθηκαν στη Ντ.Μπακογιάννη

Φορώντας κουκούλες, νεαροί άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα στο εστιατόριο όπου έτρωγε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. - Γεμάτη η αίθουσα λόγω εκδήλωσης - Η ίδια παρέμεινε ατάραχη


"Έφοδο" σε κεντρικό εστιατόριο του Ηρακλείου έκανε ομάδα νεαρών, με στόχο την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκείνη την ώρα απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένεια φίλου της, γνωστού επιχειρηματία του Ηρακλείου.

Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες και "εφοδιασμένοι" με γιαούρτια, πέτρες και άλλα αντικείμενα έφθασαν, λίγο μετά τις 22.00, έξω από το εστιατόριο "Λούκουλος" στην οδό Κοραή, στο κέντρο της πόλης, και άρχισαν να πετούν ... τα αυτοσχέδια όπλα προς το μέρος της προέδρου ΔΗ.ΣΥ.

Τα γιαούρτια "βρήκαν" την Ντόρα Μπακογιάννη στο πρόσωπο και στα μαλλιά, ενώ οι πέτρες έσπασαν την τζαμαρία του εστιατορίου.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο εστιατόριο, η κ. Μπακογιάννη παρέμεινε ατάραχη, ενώ οι νεαροί έγιναν "καπνός".

Η αίθουσα, εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη, καθώς ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου πραγματοποιούσε την ετήσια εκδήλωσή του για την κοπή της πίτας.
πηγη :http:cretalive.gr

Σαν σήμερα 14/1/1822 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ελευθέρωσε την Ακροκορινθο.

Το 1395, το Κάστρο πουλιέται από τον Φλωρεντινό Τραπεζίτη Νέριο Τόκκο στον Θεόδωρο Παλαιολόγο. Το 1397, ο Θεόδωρος το πουλά στους Ιωαννίτες Ιππότες της Μάλτας, φοβούμενος του Τούρκους, αλλά οι Ιωαννίτες του το ξαναεπιστρέφουν το 1404. Το 1458 καταλαμβάνεται από τον Μωάμεθ Β΄. Το 1687 καταλαμβάνεται από τους Ενετούς και το 1715 επανακαταλαμβάνεται από τους Τούρκους. Τότε ξεκινούν και οι καταστροφές των Μνημείων των Αρχαίων Κορινθίων, καθώς οι Τούρκοι προτίμησαν να εγκατασταθούν στο προνομιακό αυτό μέρος του λόφου με την εκπληκτική θέα. Εκεί θα χτιστεί και το Σεράϊ του Τούρκου Διοικητή (Μπέη). Ο πιο ονομαστός από αυτούς, ο Κιαμήλ-Μπέης, που θα είναι και ο τελευταίος Τούρκος Μπέης της Κορίνθου, σώρευσε έναν τεράστιο θησαυρό: 40.000 πουγκιά με χρυσά νομίσματα έδωσε η χήρα του στον Δράμαλη. Στις 14-1-1822 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ελευθερώνει τον Ακροκόρινθο, έχοντας στο χέρι του την γαλανόλευκη. Ήταν η πρώτη φορά στη νεώτερη ελληνική Ιστορία που κυμάτιζε η Ελληνική Σημαία και κυμάτιζε στον Ακροκόρινθο, μία από τις μεγάλες, τις βαθιά συγκινητικές στιγμές της ιστορίας μας, δέθηκε μαζί του.