Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Παραιτειται ο Ε.Βενιζελος ;;;;;;

Φουντώνουν όλο και περισσότερο οι φήμες περί επικείμενης παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ο κ. Βενιζέλος...
ενδέχεται να παραιτηθεί ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα, όταν δηλαδή θα έχει "κλειδώσει" η συμφωνία για το PSI. Τότε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών θα υποβάλλει την παραίτησή του.
Κι αυτό, όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, θα συμβεί για να μπορεί απερίσπαστος να ασχοληθεί με την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε ο ίδιος θεωρεί ότι η φθορά που έχει υποστεί είναι ήδη μεγάλη αλλά όχι και ανεπανόρθωτη. Όσο για τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, όλα δείχνουν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναλάβει κι αυτή την θέση
πηγη :newsit.gr

Πανος Καμμένος: Ποιοι έβγαλαν 600 δισ. απειλώντας με δημοψήφισμα

Σε μια νέα αποκάλυψη που προκαλεί πολλά ερωτήματα για τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Πάνος Καμμένος.
Ο βουλευτής που συνεχίζει να βγάζει στη φόρα τα «παιχνίδια»… της οικογένειας Παπανδρέου, αποκαλύπτει μέσω του Facebook πως η τράπεζα Dexia και ο Τζόρτζ Σόρος, θησαύρισαν με την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
Ο κ. Καμμένος αποκαλύπτει πως η εταιρεία Unigestion που πληρώνει τον Ανδρίκο Παπανδρέου, είναι εκείνη που διαχειρίζεται την τράπεζα Dexia και δισεκατομμύρια ευρώ σε συνάλλαγμα.
Ο βουλευτής προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δηλώνει πως η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, χάρισε στον μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος 600 δισ. ευρώ.
Πηγή: newsbomb.gr

Βγαζουν εκτος Ελλαδας το Καστελοριζο

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Με μία κυνική εκμετάλλευση της κρίσης που περνάει η Ελλάδα και της απαξίωσής της στον παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό χάρτη, η Αίγυπτος και δευτερευόντως η Κύπρος, προχωράνε σε συμφωνία με την Τουρκία, μοιράζοντας μεταξύ τους τις ΑΟΖ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, βγάζοντας όμως εντελώς το Καστελόριζο από την ελληνική επικράτεια.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός που ουσιαστικά βγάζει από το χάρτη της Ελλάδας, το Καστελόριζο και το βάζει στον τουρκικό χάρτη, αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας Αιγύπτου και Κύπρου θα προχωρήσουν σε μία συμφωνία με την Τουρκία, όπου η ΑΟΖ Αιγύπτου θα εφάπτεται με την ΑΟΖ της Τουρκίας και στη συνέχεια αυτή με την ΑΟΖ της Κύπρου.
Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να εξαιρεθεί από τη χαρτογράφηση των ΑΟΖ, όπως πάνε να συμφωνήσουν Αίγυπτος και Τουρκία, η περιοχή του Καστελόριζου από την ελληνική επικράτεια,γιατί αυτό το ελληνικό νησί παρεμβάλλεται μεταξύ των ΑΟΖ Τουρκίας και Αιγύπτου(σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης) κι έτσι χαλάει το σενάριο για γειτνίαση των ΑΟΖ Αιγύπτου- Τουρκίας – Κύπρου.
Πρόθεση, κυρίως των Αιγυπτίων και των Τούρκων με την κίνηση αυτή είναι να βγάλουν εντελώς έξω από το παιχνίδι την Ελλάδα σε ότι αφορά στο δικαίωμα έρευνας για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην περιοχή που περιγράφουν σαν δικές τους ΑΟΖ, ενώ τα θαλάσσια αυτά οικόπεδα ανήκουν στην Ελλάδα και περιέχονται στην ελληνική ΑΟΖ, η οποία όμως δεν έχει καθοριστεί ακόμα.
Διαβάστε περισσότερα: newsbomb.gr
πηγη:http://www.newscode.gr/

ΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΟ ΡΩ

Φρενίτιδα τουρκικών προκλήσεων και απόψε τη νύχτα στο Αιγαίο
Συμφωνα με τηνανακοινωση της επισημης σελιδας του ΓΕΕΘΑ :
Στις 15:24 τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της ν. Ρω, σε ύψος 200 πόδια.
 Και βεβαια εμεις ως καλοι γειτονες δεν αντιδρασαμε καθολου
Αν και έχει πάνω  το νησι Στρατιωτική Φρουρά η οποία δεν αντέδρασε όπως έπρεπε να πράξει, ούτε ακούσαμε ο επικεφαλής Aξιωματικός να σταλεί στο Στρατοδικείο!
Δεν έριξαν ούτε πυροβολισμοί, ούτε φωτοβολίδες ούτε καν οι Έλληνες Στρατιώτες του Φυλακίου να λάβουν θέσεις μάχης, ούτε βέβαια σκέψη για κατάρριψη του Ελικοπτέρου χρησιμοποιώντας απλά ένα από τα RPG!
Συμφωνα επισης με την επισημη σελιδα του ΓΕΕΘΑ το 2011 εγιναν συνολικα 2.441 παραβιασεις του Ελληνικου FIR

http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=2735

Γιαννα.